Preskupe praznične lampe u Beogradu još jedan dokaz centralizacije Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 09. 12. 2018. | Komentara: 0

Preskupe praznične lampe u Beogradu još jedan dokaz centralizacije Srbije

Novi Sad, 09. decembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijama o visokoj ceni dekorativne praznične rasvete u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je vrednost sprovedene javne nabavke opreme za dekorativno osvetljenje gradskih ulica nešto manja od 250 miliona dinara, a sa PDV-om oko 300 miliona dinara.

LSV

Teško je pronaći reči nezadovoljstva prema ovakvom načinu trošenja javnih sredstava u Republici Srbiji.

Podaci Republičkog statističkog zavoda ukazuju na poražavajuću činjenicu da je jedini razvijeni deo Srbije grad Beograd, a da su svi ostali regioni, uključujući i Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu - nerazvijeni.

Statistika jasno ukazuje na razliku u kvalitetu života u Beogradu i drugim krajevima zemlje, ali to nije sprečilo Vladu Republike Srbije da u više navrata odobrava pomoć budžetu glavnog grada.

Beograd je okićen i to se plaća gotovo 300 miliona dinara. Sa druge strane, iznosi godišnjih budžeta opština Opovo, Nova Crnja ili Sremski Karlovci su identični ili  manji od cene praznične dekoracije ulica Beograda.

Gotovo 75% lokalnih samouprava u zemlji jedva funkcioniše, a svakodnevne potrebe građana servisiraju se manje kvalitetno nego pre 40 godina.

Ovakav odnos prema građanima Srbije je sramotan! Tražimo da Vlada Republike Srbije prestane sa politikom duplih standarda - jednih koji se odnose na Beograd, i drugih koji važe za ostale krajeve Vojvodine i Srbije.

Članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Sandra Ristić



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook