Prestanite da nas vređate i ponižavate!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 07. 2017. | Komentara: 0

Prestanite da nas vređate i ponižavate!

Novi Sad, 03. jul 2017 - Nedopustivo je i uvredljivo da se skoro tri godine Vlada Republike Srbije ne izjašnjava o dokumentu koji je uputilo najviše predstavničko telo dva miliona građanki i građana AP Vojvodine.

LSV


Zbog toga sam u petak 30. juna, u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine postavila poslaničko pitanje Vladi Republike Srbije o tome da li je i kada razmatrala i koje mere je preduzela povodom Informacije o potrebi obeštećenja Autonomne pokrajine Vojvodine po osnovu ulaganja građana Vojvodine u izgradnju Naftagasa i drugih delova NIS-a na teritoriji AP Vojvodine, sa zaključcima.
 
U prvom zaključku dokumenta koji je Skupština AP Vojvodine uputila Vladi Republike Srbije 29. oktobra 2014. godine nalazi se zahtev da se na AP Vojvodinu i lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine besteretno prenese 55% odsto akcijskog kapitala Republike Srbije u NIS a.d. kao obeštećenje za ulaganja koja su građani Vojvodine uložili u izgradnju Naftagasa i drugih delova NIS-a.
 
Budući da je vojvođanski Naftagas izgrađen trudom i kreditima generacija građanki i građana Vojvodine, logično je da Vojvodina bude obeštećena tako što će joj pripasti deo dividendi.
 
Očekivanja da će barem u proteklih godinu dana čelni ljudi pokrajinske vlasti skrenu pažnju na to svojim partijskim i koalicionim partnerima u republičkoj vladi, bila su uzaludna. Nije se dogodilo ništa, a građani i građanke Vojvodine su zbog toga na dvostrukom gubitku, jer obeštećenja još nema, a integritet pokrajinskih institucija se urušava.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine nikad nije odustala od svojih ciljeva pa nije i neće odustati ni od ovoga. Isto kao što nemamo nameru da odustanemo od zahteva da se spreči prodaja zemlje strancima, nećemo odustati ni od obeštećenja građanki i građana Vojvodine na osnovu ulaganja u vojvođanski Naftagas, koji je kasnije centralizovan i kao NIS buzašto ustupljen sa rezervama nafte i gasa ruskoj kompaniji u zamenu za dva neispunjena obećanja: da Kosovo neće biti nezavisno i da će izgraditi Južni tok.
 
To je bilo jasno i kada je LSV, pored ostalih akcija, protesta i zahteva za revizijom Energetskog sporazuma  punih šest godina i tačno 37 puta, insistirali u Skupštini Vojvodine sve dok opokrajinski parlament ovu Informaciju nije usvojio i uputio Vladi Republike Srbije.

 
Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook