Pretnje smrću Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 04. 2013. | Komentara: 0

Pretnje smrću Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću

NOVI SAD, 04. april - Zameniku predsednika i potpredsedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine, narodnim poslanicima Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću upućene su pretnje smrću o kojima je obaveštena i policija u Zrenjaninu i Novom Sadu.

LSV

Bojanu Kostrešu je u Zrenjaninu poručeno da će „dobiti metak u čelo“, dok je nepoznati muškarac juče Glavnom odboru stranke u Novom Sadu uputio jasne pretnje Stojšiću i njegovoj bezbednosti.

Kostreš koji proteklih meseci insistira na produženju Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatijeg kao Zakon o lustraciji), juče je u tome zatražio podršku novinarskih udruženja uz ocenu da bi da je bilo lustracije znali i ko su ubice novinara u Srbiji.

Pretnja Đorđu Stojšiću usledila je dva dana nakon saopštenja u kojem je kritikovao izjave i ponašanje ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Pretnje članovima i funkcionerima LSV i do sada su uredno prijavljivane policiji, jednako kao i napadi na prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Rezultat je u najvećem broju slučajeva – izostajao.

Ovo je još jedan dokaz da se devedesete užurbano vraćaju i da ljudi koji se usuđuju da misle i govore drugačije od samozvanih „patriota“ u Srbiji i dalje rizikuju živote.

Ispadi ekstremističkih organizacija, grafiti i govor mržnje, crni spiskovi i antisemitski plakati po Beogradu samo dokazuju da su oni za koje je nasilje i progon legitimno političko sredstvo danas slobodniji nego ikad.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook