Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 09. 2017. | Komentara: 0

Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

Novi Sad, 10. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava odluku poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova da podrže izbor nove Vlade.

LSV

Ova odluka je racionalna i predstavlja korak u pravcu smirivanja stanja na Kosovu.
Ostvarivanje svih zajamčenih prava srpske i drugih nacionalnih zajednica na Kosovu mora biti prioritet u radu novoizabrane Vlade.

LSV je još pre više od deset godina isticala da bežanje od realnosti nije dobro za Srbiju, a zabijanje glave u pesak najviše je štetilo interesima Srba na Kosovu.
Srbija i Kosovo moraju što pre nastaviti razgovore o normalizaciji odnosa, jer bez dijaloga i obostrane spremnosti na saradnju neće se omogućiti modernizacija i razvoj niti Srbije niti Kosova.

Dobri odnosi su interesu svih građana Srbije i Kosova.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Ponedeljak, 03. 12. 2018. | Komentara: 0

Miroviću, više od 650 hiljada Vojvođana pije vodu sa arsenom!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog premijera Igora Mirovića da, ako je završio sa obeležavanjem događaja iz 1918. godine, javnosti saopšti da li i šta tačno on i njegovi saradnici preduzimaju u vezi sa činjenicom da više od 650 hiljada građana Vojvodine u 2018. godini pije vodu sa arsenom.
Saopštenja | Nedelja, 02. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast i opozicija u Srbiji da ne narušavaju odnose u regionu

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva i vlast i opoziciju u Srbiju na uzdržanost i konstruktivnost kada je reč o krhkim odnosima u regionu. Svedoci smo svakodnevnih ekstremnih izjava i ključnih protagonista naprednjačke vlasti i glavnih opozicionih grupacija, kojima se dodatno urušavaju odnosi u regionu i podiže stepena nacionalizma i netrpeljivosti u našem društvu.
Saopštenja | Nedelja, 02. 12. 2018. | Komentara: 0

Decentralizuju Beograd, a zemlju guše centralizacijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da nije dobro što se priča o decentralizaciji Srbije svela samo na najave povećanja ingerencija gradskih opština u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook