Produžiti rok pripravnosti za uključenje grejanja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2019. | Komentara: 0

Produžiti rok pripravnosti za uključenje grejanja

Novi Sad, 10. maj 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je odlučio da je potrebno pokrenuti inicijativu za izmenu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sistema Novog Sada.

LSV

Činjenica je da Novosadska toplana zbog redovnog remonta posle grejne sezone nije bila u mogućnosti da snabdeva toplotnom energijom korisnike na teritoriji grada.

Isto tako, činjenica je i da su klimatske promene sve intenzivnije i da bi zbog njih trebalo prilagoditi Odluku o grejanju koja je stara nekoliko decenija.

Na konstitutivnoj sednici Gradskog odbora LSV Novi Sad zaključeno je da bi ta odluka trebalo da bude izmenjena na način da se produži rok pripravnosti i da se izmene kriterijumi za uključenje grejanja u periodu pripravnosti, a predsednik Gradskog odbora i Odbornička grupa su zaduženi da započnu razgovore na ovu temu sa nadležnima.

U nastavku sednice, predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić je poručio da su izborom novog rukovodstva u ovom odboru LSV privedene kraju sve pripreme i da će LSV biti značajno prisutnija i vidljivija u javnosti i direktnom kontaktu sa građanima.

- Ponosni smo na naš Novi Sad. I ponosni smo na to što smo svojim radom, trudom i energijom, pokazali kako se voli i bori za njega. Od večeras krećemo u novu etapu. Novi Sad je nama glavni grad i zaslužuje još više, a mi imamo snagu, ljude i energiju da tako i bude – kazao je Kravić.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine izabrao je sinoć Aleksandra Jovanovića i Roberta Vizija za potpredsednike, a Maju Sedlarević za potpredsednicu Gradskog odbora LSV Novi Sad.

Za predsednika Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV izabran je Mirko Grujičić, a zatim na njegov predlog i sastav Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad.

Grozda Višnjičar je ponovo izabrana za sekretarku Gradskog odbora LSV.

Nakon XVI Izborne skupštine održane 13.aprila, kada su izabrane članice i članovi stalnog sastava Gradskog odbora, sedmoro članica i članova predsedništva, a Aleksandar Kravić za predsednika GrO LSV Novi Sad, ovim je završen izborni proces u novosadskom odboru Lige.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad

Saopštenja | Utorak, 29. 07. 2014. | Komentara: 0

Vlada da zabrani utakmicu reprezentacije Luganska i FK Novi Sad

NOVI SAD, 29. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da Vlada Republike Srbije hitno zabrani najavljenu fudbalsku utakmicu između reprezentacije samoproglašene Narodne Republike Lugansk i FK Novi Sad.
Saopštenja | Utorak, 29. 07. 2014. | Komentara: 0

LSV protiv mešanja sporta i politike

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je danas nameru nižerazrednog fudbalskog kluba Novi Sad da igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Lugansk i zatražila od nadležnih da se oglase tim povodom, jer se na taj način dovodi u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine.
Saopštenja | Četvrtak, 17. 07. 2014. | Komentara: 0

Nema mesta ekstremistima u Vojvodini

NOVI SAD, 17. jul - Nema mesta ekstremizmu i ekstremistima u Vojvodini. A izjava Ištvana Pastora, lidera SVM i reakcija Borka Ilića su upravo to. To nisu izjave desničara, nego desničarskih ekstremista.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook