Produžiti rok pripravnosti za uključenje grejanja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2019. | Komentara: 0

Produžiti rok pripravnosti za uključenje grejanja

Novi Sad, 10. maj 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je odlučio da je potrebno pokrenuti inicijativu za izmenu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sistema Novog Sada.

LSV

Činjenica je da Novosadska toplana zbog redovnog remonta posle grejne sezone nije bila u mogućnosti da snabdeva toplotnom energijom korisnike na teritoriji grada.

Isto tako, činjenica je i da su klimatske promene sve intenzivnije i da bi zbog njih trebalo prilagoditi Odluku o grejanju koja je stara nekoliko decenija.

Na konstitutivnoj sednici Gradskog odbora LSV Novi Sad zaključeno je da bi ta odluka trebalo da bude izmenjena na način da se produži rok pripravnosti i da se izmene kriterijumi za uključenje grejanja u periodu pripravnosti, a predsednik Gradskog odbora i Odbornička grupa su zaduženi da započnu razgovore na ovu temu sa nadležnima.

U nastavku sednice, predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić je poručio da su izborom novog rukovodstva u ovom odboru LSV privedene kraju sve pripreme i da će LSV biti značajno prisutnija i vidljivija u javnosti i direktnom kontaktu sa građanima.

- Ponosni smo na naš Novi Sad. I ponosni smo na to što smo svojim radom, trudom i energijom, pokazali kako se voli i bori za njega. Od večeras krećemo u novu etapu. Novi Sad je nama glavni grad i zaslužuje još više, a mi imamo snagu, ljude i energiju da tako i bude – kazao je Kravić.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine izabrao je sinoć Aleksandra Jovanovića i Roberta Vizija za potpredsednike, a Maju Sedlarević za potpredsednicu Gradskog odbora LSV Novi Sad.

Za predsednika Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV izabran je Mirko Grujičić, a zatim na njegov predlog i sastav Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad.

Grozda Višnjičar je ponovo izabrana za sekretarku Gradskog odbora LSV.

Nakon XVI Izborne skupštine održane 13.aprila, kada su izabrane članice i članovi stalnog sastava Gradskog odbora, sedmoro članica i članova predsedništva, a Aleksandar Kravić za predsednika GrO LSV Novi Sad, ovim je završen izborni proces u novosadskom odboru Lige.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad

Saopštenja | Ponedeljak, 03. 03. 2014. | Komentara: 0

Predizborno autonomašenje LDP prelazi meru političke kulture

NOVI SAD, 03. mart - Zapaljive poruke funkcionera LDP Dušana Mijića poput jučerašnje da Skupština AP Vojvodine treba da donese Ustav, predstavljaju ništa drugo do predizborno autonomašenje kakvom je njegova stranka sklona pred izbore kada ima problem sa cenzusom.
Saopštenja | Sreda, 12. 02. 2014. | Komentara: 0

Dačić kriv za loše stanje bezbednosti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić krivac za loše stanje bezbednosni u Novom Sadu, ali i u drugim gradovima Srbije.
Saopštenja | Petak, 07. 02. 2014. | Komentara: 0

GO LSV: Početak razgovora o definisanju koalicije

NOVI SAD, 7. februar - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine večeras je odlučio da sa Novom demokratskom strankom i ostalim strankama koje su se odazvale na poziv o formiranju bloka građanskih stranaka i u sredu došle u Novi Sad, počnu razgovori oko definisanja koalicionog sporazuma za učešće na predstojećim izborima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook