Proglašena lista koalicije Vojvođanski front

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 03. 2020. | Komentara: 0

Proglašena lista koalicije Vojvođanski front

Novi Sad, 16. mart 2020 - Pokrajinska izborna komisija proglasila je listu koaliciju Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Srbiju za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodine. 

LSV

- Koalicija, koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Crnogorska partija i Demokratski blok, očekuje dobar rezultat na predstojećim izborima - rekao je predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović.

- Već je godinu dana kako radimo kao Vojvođanski front. Radilo se puno na terenu, radilo se puno sada. Skupili smo potpise i Vojvodina je dobila listu gde njeni građani mogu da glasaju za nju. To je, svakako, lista Vojvođanskog fronta. Mislimo da ćemo na ovim izborima napraviti dobar rezultat, energija postoji, građani Vojvodine su pokazali da su spremni da nam daju podršku – kazao je Šućurović.

Predsednik Demokratske stranke Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov nakon predaje izborne liste je rekao da su oni i više nego zadovoljni.

- Nakon potpisivanja sporazuma pristupili smo prikupljanju potpisa. Relativno brzo i kvalitetno smo i to uradili i mislim da svi možemo biti zadovoljni s ovim što je prvi korak kada su u pitanju izborni procesi – stvaranje koalicije, predaja izborne liste. Ono što će biti u neposrednoj budućnosti videćemo od onoga što će dopuštati samo vanredno stanje, a onda videti u kojim okvirima i na koji način se može u tome raditi. Mi ćemo se pridržavati svih odluka koje budu donosila merodavna tela i pratiti ono što se događa. U svakom slučaju mislimo da nam je startna pozicija dobra – naglasio je Žigmanov. 

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić smatra da će Vojvodina imati za koga da glasa na predstojećim izborima.

- Važno je da smo se ujedinili i da se unazad nekoliko decenija Vojvodina ujedinila oko nespornih vrednosti, principa, programa, oko svega onoga što kao stranke i pojedinci zastupamo. Mislim da je to pre svega dobro i za građanke i građane Vojvodine. Dakle, ova naša lista i kandidatura na narednim pokrajinskim izborima je, pre svega, glas „za“ koji očekujemo i očekivanja u tom smislu su velika – zaključio je Odžić. 
 

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Utorak, 16. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: U skupštini ćemo štititi sve koji žele normalnu zemlju

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Nišu da će UDS posle izbora 21. juna ući u Skupštinu kako bi zastupala i štitila građane koji žele zemlju baziranu na evropskim, demokratskim vrednostima i koji su politički protivnici postojeće vlasti.
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 06. 2020. | Komentara: 0

LISTA BROJ 7 ZA JAKU VOJVODINU I UJEDINJENU DEMOKRATSKU SRBIJU

Nenad Čanak, jedan od lidera Vojvođanskog fronta i Ujedinjene demokratske Srbije izjavio je da su se oko liste UDS pod rednim brojem 7 okupili ljudi koji veruju u Vojvodinu i demokratsku Srbiju, a da je jedini način da takva zemlja i postane, da se to uradi kroz institucije sistema i na izborima.
Saopštenja | Nedelja, 14. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Ne dozvolite da vas lažu da EU nije važna

Nenad Konstantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije istakao je važnost dobijanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji i rekao da samo oni koji ne umeju da Srbiju uvedu u EU negiraju taj značaj. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook