Proslaviti Dan pobede nad fašizmom privođenjem fašista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2017. | Komentara: 0

Proslaviti Dan pobede nad fašizmom privođenjem fašista

Novi Sad, 09. maj 2017 - Najbolji način da Republika Srbija obeleži Dan pobede nad fašizmom jeste da koliko danas ili sutra budu privedeni svi dokazani fašisti i nastavljači najmračnijih ideologija koji i dalje nesmetano dižu glavu i vršljaju po našoj zemlji.

lsv

Pripadnici Obraza čiji je rad zabranio Ustavni sud, i Nacionalni srpski front koji koristi obeležja i ideje zabranjenog Nacionalnog stroja, svakako bi morali biti prvi koje bi trebalo podsetiti na žrtve koje je ova zemllja podnela u borbi protiv fašizma. 

Nedopustivo je da ni posle deset godina još nema jasne, oštre i nedvosmislene osude i kazne za napad na antifašističku kolonu u Novom Sadu 2007. godine. Isto tako, nedopustivo je prekrajanje istorije i brisanja razlika između antifašista sa jedne te fašista i saradnika okupatora sa druge strane besramnim rehabilitacijama kvislinga.  

Popravka svih oštećenih spomenika narodnooslobodilačke borbe, ali i školski čas posvećen borbi protiv fašizma, samo su neki od poteza koje bi trebalo hitno preduzeti.

Za vlast koja se iskreno bori za evropski put i bolju budućnost ove zemlje i njenih građana, sve ovo bi trebalo da budu prioriteti.

Ništa manje nije važno ni precizno i glasno predočiti javnosti u Srbiji koliko je i na koje sve načine Evropska unija pomogla ili ulagala u Republiku Srbiju. Sigurno je da bi u tom poređenju, Ruska Federacija izgubila mnoge simpatije, a da bi Dan Evrope imao mnogo veću težinu i bio značajnije obeležen nego što je to danas slučaj.  

Sa druge strane, Evropska unija u čijim je temeljima pobeda nad fašizmom, morala bi koliko danas da prestane da ćutke posmatra povampirenje fašizma u pojedinim članicama  i da isto tako nemo posmatra električnu žičanu ogradu na nekim svojim granicama.

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook