Radi li svoj posao Ministarstvo zaštite životne sredine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 03. 2021. | Komentara: 0

Radi li svoj posao Ministarstvo zaštite životne sredine?

Novi Sad, 12. mart 2021 - Povodom sve većeg uznemirenja javnosti zbog postojećih i potencijalnih ekoloških zagađenja, koja prete od fabrika stranih investitora u izgradnji, Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da ministarka Irena Vujović i Ministarstvo zaštite životne sredine obaveste građane o merama koje preduzima.

LSV

Pitanje za Ministarstvo zaštite životne sredine je da li postoji uređen sistem nadzora nad postojećim i potencijalnim ekološkim zagađivačima.

Da li se sankcije za nesprovođenje zakona u oblasti ekoloških zagađenja sprovode i na koji način?

Na obostranu korist, javnosti i ministarstva, bilo bi predstavljanje kompletene slike aktivnosti koje sprovodi u ovoj oblasti.

Javnost mora imati informacije o tome da li trenutna zakonska regulativa odgovara stvarnim zahtevima na terenu. Ako odgovarajući zakoni postoje, da li se sprovode kontinuirano i na adekvatan način.

Ne postoji dilema da je najvažnija stavka opstanka i zdravog života u našoj zemlji odgovarajuće delovanje u zaštiti zemlje, vode i vazduha od ekoloških zagađenja.

Svi ekonomski uspesi, koji se predstavljaju javnosti, neće imati naročitu vrednost ukoliko cena za njih bude uništavanje sredine u kojoj živimo.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije protiv razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mesta u fabrikama stranih investitora, ali će se najoštrije protiviti svaki put kada cena za takav ekonomski korak bude previsoka za našu životnu sredinu.

Posao Ministarstva zaštite životne sredine je da pronađe balans i nadzire održivi razvoj, a ne razvoj po svaku cenu.

Vi ste Ministarstvo za zaštitu životne sredine, pokažite onda građanima kako tu sredinu zajedno da štitimo od onih kojima je na prvom mestu profit po cenu velikih ekoloških zagađenja, a ne dobrobit građana Srbije.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook