Ratni zločinac i posle dve nedelje sedi u parlamentu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 24. 04. 2018. | Komentara: 0

Ratni zločinac i posle dve nedelje sedi u parlamentu

Novi Sad, 24. april 2018 - Sutra, u sredu, 25. aprila, navršiće se dve nedelje od kako u Narodnoj skupštini Republike Srbije sedi osuđeni ratni zločinac, koji je odmah istog dana poručio i da je spreman da svoje zločine ponovi. Parlament, kao ni drugi nadležni državni organi još nisu učinili ništa tim povodom.

lsv

Zakon o izboru narodnih poslanika, kao jedan od razloga za prestanak mandata pre isteka vremena na koje je poslanik izabran, navodi pravosnažnu sudsku odluka kojom je poslanik osuđen na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od najmanje šest meseci. Šešelju je, podsetimo, izrečena desetogodišnja zatvorska kazna.

I dok su parlament i nadležni državni organi neodlučni da zakon primene, Šešelj dr Vojislav i njegova organizacija SRS stigli su tokom dve nedelje da izazovu incident zbog kojeg je hrvatska delegacija prekinula posetu Srbiji i isplaniraju skup u Hrtkovcima, prete Nenadu Čanku i Tomislavu Žigmanovu, da Aleksandru Jerkov u poslaničkoj klupi zaspu salvom uvreda i pretnji, da fizički nasrnu na predsednika LSV, a potom prete Oliveri Kovačević i Ivanu Ivanoviću.

Krajnji je trenutak da vlast konačno postane svesna koliko štete ugledu parlamenta nanosi svaki dan koji u poslaničkoj klupi i kao član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije, provede čovek osuđen za ratni zločin, odnosno progon i podsticanje na progon Hrvata u Hrtkovcima 1992. godine.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će nastaviti i sa upornim insistiranjem da se poštuje zakon i Šešelju oduzme mandat. 
I nema nameru da dozvoli da se ponove Hrtkovci.  
 
Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook