Reaktivirati Akcioni tim za reformu političkog sistema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 06. 2017. | Komentara: 0

Reaktivirati Akcioni tim za reformu političkog sistema

Novi Sad, 12. jun 2017 - Republika Srbija ne sme sebi da dozvoli sramotu da još jedan Ustav donosi preko noći, bez javne rasprave i u kuloarima nekoliko stranaka.

LSV
 
Novi Ustav koji je neophodan na evropskom putu, mora biti u skladu sa EU standardima i mora biti posledica dogovora najvećeg broja političkih aktera. Ujedno, mora biti realan i mora odražavati stanje na terenu.
 
Aktelni Ustav, koji punu deceniju guši i centralizuje Srbiju, sve to nije.
 
Jedini siguran način da Srbija dobije trajni i kvalitetan Ustav jeste prethodna reforma celokupnog političkog sistema, suočavanje sa svim otvorenim pitanjima koja su predugo gurana pod tepih i njihovo kvalitetno rešavanje.
 
U vezi sa tim, Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva na reaktiviranje Akcionog tima za reformu političkog sistema Narodne skupštine Republike Srbije, koji je pre dve godine održao svega nekoliko svojih sednica.
 
Godinu dana ranije, maja 2014, LSV je podnela Narodnoj skupštini Republike Srbije inicijativu za reformu političkog sistema uz izmenu 11 zakona, počev od Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Zakona o izboru predsednika Republike, Zakona o lokalnoj samoupravi do Zakona o narodnoj inicijativi i referendumu.
 
Ukoliko je potrebno, Liga socijaldemokrata Vojvodine je spremna da tu inicijativu ponovi. 
 
Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook