Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

Novi Sad, 20. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas navršava sedamnaest godina od kako je sanitarna inspekcija zabranila upotrebu pijaće vode u Zrenjaninu. Problem do dana današnjeg nije rešen, a čini se da će agonija još dugo trajati.

LSV 

LSV smatra da se pitanje ispravne pijaće vode može rešiti samo opštim konsenzusom i zajedničkim zalaganjem svih političkih činilaca u Zrenjaninu, uz pomoć državnih i pokrajinskih vlasti.

Valja pomenuti i to da je kojim slučajem pitanje vode u gradu rešeno, ostaje problem vodosnabdevanja u 21 naseljenom mestu na teritoriji grada Zrenjanina, a o tome retko ko govori.

LSV smatra da je put za rešavanje pitanja ispravne pijaće vode na teritoriji srednjeg i severnog Banata u izgradnji regionalnog vodovoda. Na taj način bi se rešio veliki problem više od 250.000 građana koji žive u 74 naselja u osam banatskih opština.

Sedamanaest godina je predug period. Neodgovornost, nestručnost i političke podele nisu dale rezultat.

Vreme je da se utvrdi politička, ali i sve druge vrste odgovornosti onih koji su trošili novac građana Zrenjanina, a nisu uspeli da reše problem vodosnabdevanja.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešSaopštenja | Subota, 27. 02. 2021. | Komentara: 0

Zastavu Vojvodine smo izborili, sada moramo vratiti punu autonomiju

Položaj Vojvodine u okviru države Srbije, nažalost, i dalje je veoma loš. Nekada razvijena pokrajina, danas je sve siromašnija, a građani se iz nje iseljavaju.
Saopštenja | Sreda, 24. 02. 2021. | Komentara: 0

Sela u Srbiji umiru zbog centralizacije sistema

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje u kojem se nalaze sela u našoj zemlji. I pored velikih najava, Nacionalni tim za preporod sela, koji je formiran pre dve godine, nije dao nikakve rezultate.
Saopštenja | Nedelja, 21. 02. 2021. | Komentara: 0

Država da sprovede u praksi pravo na službenu upotrebu maternjeg jezika

Liga socijaldemokrata Vojvodine i ovog 21. februara podseća na važnost obeležavanje Dana maternjeg jezika. Vojvodina je evropski region sa najviše jezika u službenoj upotrebi i to je činjenica na koju možemo da budemo ponosni.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook