Retrogradno shvatanje kulture ministra Vukosavljevića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 04. 2018. | Komentara: 0

Retrogradno shvatanje kulture ministra Vukosavljevića

Novi Sad, 07. april 2018 - Dok čekamo hoće li institucije države Srbije sankcionisati pristalice fašističkog kvislinga Milana Nedića, koji su u javnosti pozdravljali hitlerovskim pozdravom, iz usta ministra kulture Vladana Vukosavljevića progovara „nedićevski“ ultrakonzervativni duh i neofašističko poimanje kulture. 

LSV

U očajničkom pokušaju da sačuva ministarsku poziciju i spreči najavljenu smenu, ministar kulture je rešen da zloupotrebi i Nikolu Teslu i Mihajla Pupina.

Teze ministra Vukosavljevića i njegovo shvatanje kulture, duboko su retrogradni, nazadni i služe samo gušenju, ideologizaciji i provincijalizaciji osiromašene kulture u našem društvu. 

Zapanjuje što se pojedini stavovi i reči aktuelnog ministra 2018. poklapaju sa stavovima Nedićevih ministara i njihovim doživaljem kulture u okupiranoj Srbiji tokom Drugog svetskog rata. 

Ostaje pitanje, sa kim se neuspešni i odlazeći ministar konsultovao kada je našem društvu ponudio „nedićevski“ koncept kulture!

Još skandalozniji od toga je pokušaj da naše naučnike svetskog glasa, nosioce slobodne misli i duha zarobi u uske okvire crkvene dogmatike i antinaučnog mišljenja. 

Ako je i od Vukosavljevića, mnogo je. 

LSV Vam, gospodine ministre, neće dozvoliti posthumnu zloupotrebu ni Tesle ni Pupina u cilju spašavanja Vaše ministarske fotelje u kojoj ste se pokazali kao retko neuspešan činovnik. 

LSV je sigurna da ćete, sa naopakim i štetnim konceptima kulture i zbog ponovljene zloupotrebe naših naučnih velikana, naići na otpor u značajnim delovima srpskog društva.


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook