Rezultati izbora na Kosovu važni za ceo region

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Rezultati izbora na Kosovu važni za ceo region

Novi Sad, 7. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita građanima Kosova na učešću u fer i demokratskom izbornom procesu, koji je juče doveo do poraza vladajućih elita i ubedljive pobede opozicionih stranaka.


Veoma je važno što je vlast na Kosovu poražena na demokratskim izborima, čije su rezultate svi priznali. Posle dugo vremena, s obzirom na prošlost pobedničkih stranaka, Kosovom neće vladati ljudi čija je ključna odrednica učešće u ratu i kontroverzni ratni staž. 

Građanke i građani Kosova jasno su poručili političkim elitama da je njihovo društvo bilo u kandžama korupcije i kriminala, te da je potrebno osloboditi se te pošasti. Pred novim vlastima je težak posao dalje demokratizacije društva, jačanja institucija sistema i beskompromisna borba protiv korupcije. 

Očekujemo da će ovi rezultati pozitivno uticati na politička kretanja u celom regionu, te da će nova vlast na Kosovu dati kvalitetan impuls u pregovorima između Beograda i Prištine. 

Nadamo se da će nova vlast na Kosovu biti brzo formirana i da će bez odlaganja biti obnovljen dijalog sa Srbijom u cilju postizanja trajnog i sveobuhvatnog sporazuma koji će značiti konačno smirivanje zapadnog Balkana i njegovo okretanje ekonomskom razvoju i evroatlanskim integracijama.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook