Roditelji zaslužuju pravičan i ravnopravan tretman

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 08. 07. 2017. | Komentara: 0

Roditelji zaslužuju pravičan i ravnopravan tretman

Novi Sad, 08. jul 2017 - Članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Ana Pataki, uputila je otvoreno pismo predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić sa molbom da insistira na nastavku aktivnosti potrebnih za usvajanje Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

LSV

- Jasna je namera da se zarad efikasnosti u radu, zaustavi procedura predlaganja zakona i počne ciklus nakon formiranja sastava nove Vlade. Istovremeno, zabrinjava činjenica da se ponovo odlaže predlaganje zakonskih rešenja na koja se čeka već nekoliko godina i može doprineti dodatnom nagomilavanju problema – navodi se u otvorenom pismu.

Jedan od predloga zakona čeka svoj epilog u skupštinskoj proceduri je Predlog izmena i dopuna zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, duže od tri i po godine. Osim rešavanja pitanja porodiljskih naknada, kao i novog načina obračuna, predlog izmena i dopuna ovog Zakona, ponudio bi ostvarivanje prava porodiljske naknade za vlasnice poljoprivrednog gazdinstva, što je bila i tema predizborne kampanje u proleće 2017. godine, kada je ovu mogućnost najavio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Novi Zakon bi ponudio dugoročno rešenje za situaciju u kojoj se trenutno nalaze roditelji dece mlađe od dve godine, a nesigurni da li i dalje ostvaruju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost za bebi opremu.

Na samom kraju otvorenog pisma navedeno je da saradnja Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja sa kabinetom ministarke bez portfelja, zadužene za pitanja demografije i populacione politike, mora rezultirati predlogom koji će se naći pred Vladom, a kasnije i Narodnom skupštinom Republike Srbije. Na tom putu, Pataki u svom obraćanju navodi spremnost za učešće javnosti i civilnog sektora koji je već jednom učestvovao u kreiranju amandmana na postojeći tekst zakona, sa ciljem poboljšanja položaja porodice sa decom.

 
Tekst otvorenog pisma možete videti u nastavku.

 

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook