Sada se mogu očekivati novi spiskovi "srbomrzaca"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 07. 11. 2017. | Komentara: 0

Sada se mogu očekivati novi spiskovi "srbomrzaca"

Novi Sad, 07. novembar 2017 - Oslobađajućom presudom Ivanu Ivanoviću iz SNP "Naši" duštvu je danas poslata poruka da nije kažnjivo napraviti spisak građanki i građana, optužiti ih da su „srbomrsci i izdajnici“ i faktički ih označiti kao mete.

LSV

Svima onima koji će sutra krenuti da sastavljaju neke nove spiskove trebalo je poslati poruku da je takvo ponašanje nedopustivo.

To što je predsednik SNP "Naši" jasno predočio da se ne kaje zbog tog spiska, treba razumeti kao najavu pravljenja nekih novih spiskova i očekivati još radikalnijie metode za sejanje straha i mržnje.

Istovremeno, činjenica da je taj spisak pre tri godine predat ambasadi Ruske Fedracije u Beogradu, kao i da nije poznato da se ambasador ikada od toga ogradio, pokazuje gde bi trebalo tražiti političke mentore i pokrovitelje ovakvih akcija i organizacija.

Sve će to tako moći dok SNP "Naši" i njima sličan društveni talog ne budu zabranjeni i sankcionisani za sve što rade i što su radili.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će se potruditi da tako bude.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Čanak Muzeju Vojvodine uručio najdugovečniju zastavu APV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je juče uručio Muzeju Vojvodine originalnu, prvu zastavu AP Vojvodine sašivenu februara 2004. godine.  Tom prilikom, on je podsetio na činjenicu da je Skupština AP Vojvodine usvojila Odluku o zastavi AP Vojvodine 27. februara 2004, i da će uskoro biti njen petnaesti rođendan, što je čini najdugovečnijom vojvođanskom zastavom.
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Dan ljudskih prava u Srbiji: bez vode za piće, knjiga i pravde

Sedamdeset godina nakon usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Republika Srbija Dan ljudskih prava dočekuje kao zemlja koja ima još mnogo toga da uradi i ispravi. Diskriminacija i nasilje prema ženama, ili stigmatizacija osoba sa invaliditetom, samo su neki od brojnih pitanja kojima treba znatno intenzivnije da se posveti.
Saopštenja | Nedelja, 09. 12. 2018. | Komentara: 0

Preskupe praznične lampe u Beogradu još jedan dokaz centralizacije Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijama o visokoj ceni dekorativne praznične rasvete u Beogradu. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je vrednost sprovedene javne nabavke opreme za dekorativno osvetljenje gradskih ulica nešto manja od 250 miliona dinara, a sa PDV-om oko 300 miliona dinara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook