Sada se mogu očekivati novi spiskovi "srbomrzaca"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 07. 11. 2017. | Komentara: 0

Sada se mogu očekivati novi spiskovi "srbomrzaca"

Novi Sad, 07. novembar 2017 - Oslobađajućom presudom Ivanu Ivanoviću iz SNP "Naši" duštvu je danas poslata poruka da nije kažnjivo napraviti spisak građanki i građana, optužiti ih da su „srbomrsci i izdajnici“ i faktički ih označiti kao mete.

LSV

Svima onima koji će sutra krenuti da sastavljaju neke nove spiskove trebalo je poslati poruku da je takvo ponašanje nedopustivo.

To što je predsednik SNP "Naši" jasno predočio da se ne kaje zbog tog spiska, treba razumeti kao najavu pravljenja nekih novih spiskova i očekivati još radikalnijie metode za sejanje straha i mržnje.

Istovremeno, činjenica da je taj spisak pre tri godine predat ambasadi Ruske Fedracije u Beogradu, kao i da nije poznato da se ambasador ikada od toga ogradio, pokazuje gde bi trebalo tražiti političke mentore i pokrovitelje ovakvih akcija i organizacija.

Sve će to tako moći dok SNP "Naši" i njima sličan društveni talog ne budu zabranjeni i sankcionisani za sve što rade i što su radili.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će se potruditi da tako bude.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Utorak, 30. 01. 2018. | Komentara: 0

LSV predlaže novu odluku u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Liga socijaldemokrata smatra da je centralizacija jedan od temeljnih problema sa kojim se suočava naša zemlja. Strogo centralizovan sistem pokazao je ogromne manjkavosti, a za posledicu imamo koncentraciju moći u gradu Beogradu i propadanje najvećeg dela zemlje.
Saopštenja | Nedelja, 28. 01. 2018. | Komentara: 0

Zabraniti skup posvećen fašisti Milanu Nediću

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da zabrane održavanje skupa „Nediću sveća“ koji su za 4. februar najavile organizacije „Srpski carostavnik“ i „Srbska akcija-podvig i borba“.
Saopštenja | Subota, 27. 01. 2018. | Komentara: 0

Problemi u informisanju na jezicima nacionalnih zajednica

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo loše stanje u kojem se nalazi informisanje na jezicima nacionalnih zajednica. Posle izmena Zakona o javnom informisanju i procesa privatizacije nestali su mnogi lokalni mediji, a među njima i oni koji su godinama, pa i decenijama, informisali na jezicima nacionalnih zajednica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook