Samoproglašena tzv. prava opozicija odgovorna za svevlast Vučića

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 17. 01. 2021. | Komentara: 0

Samoproglašena tzv. prava opozicija odgovorna za svevlast Vučića

Novi Sad, 17. januar 2021 - Kontinuirani napadi samoproglašene prave opozicije na Vojvođanski front i Ligu socijaldemokrata Vojvodine su izraz nemoći i pokušaj da se prikrije odgovornost ove grupacije za pogrešne poteze koje kao posledicu imaju ostvarivanje svevlasti Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera.

LSV 

Ideja bojkota izbora se pokazala kao katastrofalni politički promašaj, o čemu svedoče i nedavne izjave Boška Obradovića i Borisa Tadića, a to je samo jedna u nizu političkih grešaka koje su ojačale Vučićev režim. 

Podsetiću na nesnalaženje na predsedničkim izborima, zatim na uzalud potrošenu građansku energiju i nadu da se tako nešto može promeniti na protestima koje su uništili predstavnici ove grupacije, na formiranje sada već propalog Saveza za Srbiju, na Sporazum s narodom koji su zataškali i ostale poteze kojima su pojedinci iz propalog SzS želeli da postignu politički monopol nad opozicionim delovanjem i time obezbede sebi glasove svih onih koji se ne slažu sa režimom, a svojim potezima, u stvari, ojačavali Aleksandra Vučića. Nakon svega toga, logično se postavlja pitanje da li su oni toliki politički amateri ili sve ovo vreme zapravo rade za Vučića, pod maskom opozicionog delovanja. 

LSV i VF su u opoziciji u odnosu na Aleksandra Vučića zato što je centralista i nacionalista, zbog sporih evropskih integracija, zato što je preblizu Rusiji i Kini i zato što Srpskoj pravoslavnoj crkvi dozvoljava da bude politički faktor u sekularnoj državi Srbiji. 

Mi smo se jasno odredili i prema pitanju Kosova i prema pitanju „srpskog sveta“, kao i prema potrebi saradnje sa bivšim jugoslovenskim republikama. Takve stavove, međutim, ne čujemo od samoproklamovane prave opozicije jer se oni po većini ovih pitanja slažu sa Vučićevom nacionalističkom politikom, samo bi želeli da budu Vučići umesto Vučića. 

Nekada smo imali DOS – Demokratsku opoziciju Srbije, a danas imamo POS – Pravoslavnu opoziciju Srbije. 

Vojvođanski front će ne samo tragati za svojim kandidatom na budućim predsedničkim izborima, već će izaći i sa jasnim predlozima izmena izbornog sistema, u kojima će biti omogućena bolja zastupljenost građanki i građana iz Vojvodine i svih krajeva Srbije.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Subota, 27. 02. 2021. | Komentara: 0

Zastavu Vojvodine smo izborili, sada moramo vratiti punu autonomiju

Položaj Vojvodine u okviru države Srbije, nažalost, i dalje je veoma loš. Nekada razvijena pokrajina, danas je sve siromašnija, a građani se iz nje iseljavaju.
Saopštenja | Sreda, 24. 02. 2021. | Komentara: 0

Sela u Srbiji umiru zbog centralizacije sistema

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje u kojem se nalaze sela u našoj zemlji. I pored velikih najava, Nacionalni tim za preporod sela, koji je formiran pre dve godine, nije dao nikakve rezultate.
Saopštenja | Nedelja, 21. 02. 2021. | Komentara: 0

Država da sprovede u praksi pravo na službenu upotrebu maternjeg jezika

Liga socijaldemokrata Vojvodine i ovog 21. februara podseća na važnost obeležavanje Dana maternjeg jezika. Vojvodina je evropski region sa najviše jezika u službenoj upotrebi i to je činjenica na koju možemo da budemo ponosni.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook