Saopštenje Ujedinjene demokratske Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 03. 2020. | Komentara: 0

Saopštenje Ujedinjene demokratske Srbije

Beograd, 17. mart 2020 - Koalicija UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA je, na sastanku članica koalicije, donela odluku da prihvati poziv za sastanak i razgovor sa predsednikom Republike o aktuelnoj situaciji u vezi sa virusom Covid-19, toku izbornog procesa i drugim pitanjima u
uslovima vanrednog stanja. 
 
LSV 
 
Ujedinjena demokratska Srbija će na razgovorima izložiti svoje pozicije i saopštiti predloge za koje smatramo da su od ogromnog značaja za zaštitu zdravlja gradjana i uspeh čitave zemlje i društva u efikasnoj borbi protiv velike opasnosti kojoj smo kao zajednica izloženi. 

Ujedinjena demokratska Srbija će posebno insistirati da se obezbedi što snažniji legitimitet odluka o uvođenju vanrednog stanja i mera za njegovo sprovođenje, verujući da samo takav institucionalni i politički put, kao i očuvanje demokratskih institucija, mogu da obezbede najširu moguću podršku za uspeh u borbi protiv virusa i njegovih posledica. 

UDS je istovremeno doneo i odluku o prekidu svih aktivnosti u izbornoj kampanji, a dok se ne otkloni opasnost po zdravlje građana što je, u ovom momentu, neuporedivo značajnije od svih političkih aktivnosti usmerenih na izbore.

                  UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Ne prodavati zemlju strancima

Novi Sad, 13. april - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je sinoć da je vojvođanska zemlja najplodnija u Evropi i da je ne treba izdavati na 30 godina strancima jer to, faktički, znači njenu prodaju.
Saopštenja | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

U Srbiji svake godine 50 hiljada stanovnika manje

ZRENJANIN - Šta se tačno dogodilo da je u Zrenjaninu, koji je na 110.000 stanovnika imao 57.000 zaposlenih industrijskih radnika, ovoga trenutka jedina tema koju imamo poljoprivreda – upitao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i prvi na republičkoj listi broj 7 „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka“.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 04. 2016. | Komentara: 0

Ugrožena egzistencija vojvođanskih poljoprivrednika

ZMAJEVO - Najveći problemi s kojima su se vojvođanski poljoprivredni proizvođači sreli u proteklih 10 godina jesu smanjenje subvencija i nemogućnost da dođu do državne zemlje koju bi uzimali u zakup, ocenio je sinoć u Zmajevu potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i prvi na listi za pokrajinske izbore Branislav Bogaroški. On je u razgovoru s poljoprivrednicima istakao da će ti problemi zasigurno poremetiti našu poljoprivrednu  proizvodnju i egzistenciju vojvođanskih paora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook