Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 09. 2017. | Komentara: 0

Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

Novi Sad, 12. septembar 2017 - Nedopustivo je da Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje ćute dok se deci migranata iz Avganistana i Sirije brani da krenu u neke od škola u Opštini Šid.

 LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre nekoliko dana zatražila, a danas ponavlja zahtev da se deci migranata u opštini Šid omogući prisustvo nastavi u Osnovnim školima u koje su upisana.

Univerzalna ljudska prava koja je usvojila Generalna skupština UN, podrazumevaju između ostalog pravo na pravo na život, slobodu  i obrazovanje. Upravo ta prava se danas osporavaju deci migranata. Isto tako, protesti nekih roditelja protiv upisa ove dece u škole, protivni su Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije Republike Srbije.

I zato nije dovoljno da Šid posete samo predstavnici Školske uprave Novi Sad.

Potrebno je da u Šid odu ministar prosvete Mladen Šarčević i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš i da njih dvojica to objasne licem u lice, za početak roditeljima i nastavnicima u Višnjićevu, a zatim i čitavom društvu u našoj zemlji.

Ako to hitno ne učine, čelni ljudi Ministarstva prosvete i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, republika Srbija će i toj deci i čitavom svetu svojim ćutanjem i nečinjenjem poslati poruku da odobravaju, ili barem nemaju odgovor na rasizam i ksenofobiju.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

U vremenu kada cene rastu brže od plata i kada su poskupljenja muka svakog građanina Srbije, podvlačim neprihvatljivu činjenicu da je prosečna plata u Vojvodini 30 hiljada dinara manja od plate u Beogradu.
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook