Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 09. 2017. | Komentara: 0

Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

Novi Sad, 12. septembar 2017 - Nedopustivo je da Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje ćute dok se deci migranata iz Avganistana i Sirije brani da krenu u neke od škola u Opštini Šid.

 LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre nekoliko dana zatražila, a danas ponavlja zahtev da se deci migranata u opštini Šid omogući prisustvo nastavi u Osnovnim školima u koje su upisana.

Univerzalna ljudska prava koja je usvojila Generalna skupština UN, podrazumevaju između ostalog pravo na pravo na život, slobodu  i obrazovanje. Upravo ta prava se danas osporavaju deci migranata. Isto tako, protesti nekih roditelja protiv upisa ove dece u škole, protivni su Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije Republike Srbije.

I zato nije dovoljno da Šid posete samo predstavnici Školske uprave Novi Sad.

Potrebno je da u Šid odu ministar prosvete Mladen Šarčević i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš i da njih dvojica to objasne licem u lice, za početak roditeljima i nastavnicima u Višnjićevu, a zatim i čitavom društvu u našoj zemlji.

Ako to hitno ne učine, čelni ljudi Ministarstva prosvete i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, republika Srbija će i toj deci i čitavom svetu svojim ćutanjem i nečinjenjem poslati poruku da odobravaju, ili barem nemaju odgovor na rasizam i ksenofobiju.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Sreda, 13. 02. 2019. | Komentara: 0

Zašto i dalje nema Nacionalnog kancer registra?

Na početku još jedne godine nadležna ministarstva i zdravstvene ustanove zadržavaju pasivan odnos prema borbi protiv malignih bolesti kod muškaraca, žena i dece. 
Saopštenja | Utorak, 12. 02. 2019. | Komentara: 0

Srbija nije Rusija

Diplomatija Srbije se pod rukovodstvom ministra Ivice Dačića poslednjih godina pokazala izuzetno neveštom na poslovima zaštite interesa Republike Srbije. Dačićevo lutanje u spoljnoj politici lako je uočljivo i na primeru Venecuele.
Saopštenja | Utorak, 12. 02. 2019. | Komentara: 0

Ministre recite istinu o saradnji sa Rusima na Turskom toku

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva ministra energetike Aleksandra Antića da javnosti krajnje transparentno predoči sve detalje u vezi sa dogovorenom izgradnjom kraka gasovoda “Turski tok” od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook