Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 09. 2017. | Komentara: 0

Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

Novi Sad, 12. septembar 2017 - Nedopustivo je da Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje ćute dok se deci migranata iz Avganistana i Sirije brani da krenu u neke od škola u Opštini Šid.

 LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre nekoliko dana zatražila, a danas ponavlja zahtev da se deci migranata u opštini Šid omogući prisustvo nastavi u Osnovnim školima u koje su upisana.

Univerzalna ljudska prava koja je usvojila Generalna skupština UN, podrazumevaju između ostalog pravo na pravo na život, slobodu  i obrazovanje. Upravo ta prava se danas osporavaju deci migranata. Isto tako, protesti nekih roditelja protiv upisa ove dece u škole, protivni su Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije Republike Srbije.

I zato nije dovoljno da Šid posete samo predstavnici Školske uprave Novi Sad.

Potrebno je da u Šid odu ministar prosvete Mladen Šarčević i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš i da njih dvojica to objasne licem u lice, za početak roditeljima i nastavnicima u Višnjićevu, a zatim i čitavom društvu u našoj zemlji.

Ako to hitno ne učine, čelni ljudi Ministarstva prosvete i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, republika Srbija će i toj deci i čitavom svetu svojim ćutanjem i nečinjenjem poslati poruku da odobravaju, ili barem nemaju odgovor na rasizam i ksenofobiju.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook