Sastanak LSV sa šefom delegacije EU u Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

Sastanak LSV sa šefom delegacije EU u Srbiji

NOVI SAD, 25. novembar - Predstavnici najvišeg rukovodstva Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom, potpredsednikom Aleksandrom Jovanovićem i članom Predsedništva Aleksandrom Kravićem, dočekli su danas u sedištu LSV  šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta i njegove saradnike.

LSV

Tom prilikom, gospodinu Devenportu je ukazano na sve mane Zakona o sedištima i područjima sudova i tužilaštava koji je Narodna skupština republike Srbije upravo usvojila.

Predsednik LSV Nenad Čanak je ukazao da se tim Zakonom smišljeno razbijaju utvrđena sedišta sudova i javnih tužilaštava na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, s jasnom namerom da se na taj način demontira njena geografska granica i njena autonomija.

Čanak je upozorio da je Zakon usvojen i po cenu da se pritom najgrublje naruše kolektivna prava pripadnika nacionalnih zajednica, jer Vlada Republike Srbije, koja je bila predlagač Zakona nije vodila računa o pravu na upotrebu maternjeg jezika kao službenog u pojedinim od ovih sudova i sudskih jedinica.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport primio je k znanju iznete stavove.

Predsednik LSV Nenad Čanak je gospodina Devenporta obavestio i o drugim problemima koje Vojvodina ima počev od nerešenog finansiranja nadležnosti i činjenici da je republička administracija Vojvodinu, kršeći ustavnu odredbu o najmanje sedam odsto budžeta, oštetila za više od milijardu evra.

On je naveo i da je neprihvatljivo da Vojvodina bude nedovoljno razvijena regija čija se imovina rasprodaje, te da je neophodno da joj se Vojvodini vrati njena puna autonomija, što podrazumeva zakonodavnu, sudsku, izvršnu vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode. I sve to garantovano Ustavom.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.
Saopštenja | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Zašto vlast ne reaguje na Šešeljev govor mržnje?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje najnoviji neprimereni istup osuđenika za ratne zločine Vojislava Šešelja.
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV obeležava 29 godina postojanja

Tog 14. jula 1990. godine, u vihoru nacionalističke histerije, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog političkog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook