Sastanku DS i SNS nedostaje Koštunica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 17. 01. 2014. | Komentara: 0

Sastanku DS i SNS nedostaje Koštunica

NOVI SAD, 17. januar – Bez obzira na to što po svim drugim pitanjima vode više nego ostrašćene rasprave, kada je reč o autonomiji Vojvodine Demokratska stranka i Srpska napredna stranka su, kao što se od juče može videti, spremne da sednu i vode dijalog po beogradskim kuloarima, mimo institucija. Naročito vojvođanskih.

LSV

Ako im se u tom sastanku pridruži još i Vojislav Koštunica, biće to kompletna postava koja je i napravila ovaj i ovakav Ustav u kojem su preko noći izigrane vojvođanske institucije, a garancije njene autonomije pretočene u odredbu o najmanje sedam odsto budžeta, koja je zatim redovno kršena.

Tim Ustavom, napravljenim u dogovorima beogradskih stranaka, koji u Vojvodini nije ni dobio većinsku podršku, stvoreni su i uslovi da Ustavni sud danas obesmišljava autonomiju Vojvodine, a ona i njeni građani su dovedeni do prosjačkog štapa.

Upravo ovako, kao sada, nagodbenjaštvom stranaka sa centralom u Beogradu, našlo se načina da se bez obzira na to ko je na vlasti, Vojvodina zakine za milijardu evra, da se njena imovina ne vraća, da jedino prodaja NIS-a nije sporna, a da zakona o finansiranju nadležnosti nema osam godina. I da niko ne bude kriv što je Vojvodina već godinama nedovoljno razvijeni region.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u više navrata ukazivala na to da je potrebno rešiti pitanje autonomije Vojvodine, ali širokim konsenzusom. A ne kao što je to činjeno i do sada – međusobnim dogovorom dve beogradske stranke. Jer ćemo u protivnom ponovo biti svedoci prakse da se o Vojvodini odlučuje van Vojvodine i mimo njene volje.

Đorđe Stojšić
potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook