Šešelj se smeje pravosudnom sistemu, a država ćuti!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 30. 05. 2018. | Komentara: 0

Šešelj se smeje pravosudnom sistemu, a država ćuti!

Novi Sad, 30. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo insistira na strogom kažnjavanju protivustavnog i protivzakonitog delovanja Srpske radikalne stranke.

LSV

Poslednji u nizu primera ovakovog delovanja sledbenika politike Vojislava Šešelja je najava da će protestima onemogućiti održavanje  manifestacije „Mirëdita, Dobar dan“.

Šešeljeve pretnje mladim ljudima koji grade mostove među građanima srpske, albanske i drugih nacionalnosti je sramotno, ali i protivustavno i protivzakonito.

Nažalost, država ćuti i ne sankcioniše delovanje radikala. Šešelj se na ovaj način ismeva pravosudnom sistemu Republike Srbije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava javnost da ovakvo delovanje radikala nije usamljeni slučaj na javnoj sceni Srbije. Poslednjih dana učestale su akcije desnih ekstremnih grupacija, koje pod plaštom zaštite srpskih nacionalnih interesa, otvoreno zagovaraju etničku mržnju.

Već prvo čitanje Ustava Republike Srbije jasno ukazuje na kršenje brojnih propisanih normi, prilikom ovakvih akcija ekstremsitičkih grupa, ali država i dalje ćuti.

Šta je potrebno da se dogodi da bi nadležni organi sankcionisali pojedince i organizacije koji podstiču etničku mržnju i gaze ustavnopravni poredak Republike Srbije?  

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook