Široka podrška za promenu Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 04. 2013. | Komentara: 0

Široka podrška za promenu Ustava

NOVI SAD , 6. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja najavu predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslava Vasina da će se zalagati za „širi okvir autonomije Vojvodine, ali bez obeležja državnosti“.

LSV

Ovakav stav se podudara sa stavovima Lige socijaldemokrata Vojvodine, s obzirom da se ni mi ne zalažemo za oblike državnosti jer bi to podrazumevalo da AP Vojvodina ima svoju vojsku i valutu.  

Poznato je da se mi godinama borimo za široku autonomiju Vojvodine.

Zato smo i pozvali građane AP Vojvodine da ne glasaju za Koštuničin Ustav, u startu ukazujući da će omogućiti da se Vojvodini učini puno toga lošeg i da je odredba o „7 odsto budžeta“ prevara.

Građani su nas tada i poslušali i Ustav u Vojvodini nije prošao.

Ipak, podršku je dobio u drugim krajevima i zato ga poštujemo iako svo vreme zagovaramo njegovu promenu.

Nije novost da se mnogi koji su učestvovali u pisanju i usvajanju ovog Ustava, danas na sav glas zalažu za njegovu promenu. Ipak, ovakva najava je veliki napredak kada se uzme u obzir uticaj koji su funkcioneri DS u Vojvodini imali kreiranje postojećeg Ustava i pozivanju građana 2006. godine da ga podrže na referendumu.

Radost je tim veća, jer budi nadu da ćemo u borbi za punu autonomiju Vojvodine možda dobiti saveznika na kojeg smo godinama čekali.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook