Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 05. 2019. | Komentara: 0

Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

Novi Sad, 12. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije da se izjasni da li se slaže sa skandaloznim stavovima koje je u Banjaluci danas izneo član njenog kabineta Aleksandar Vulin.

LSV

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima.

Ovakav stav Aleksandra Vulina u direktnoj je suprotnosti sa proklamovanom politikom poštovanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine koji zvanično zastupa vlast u Srbiji. Međutim, današnja izjava ministra u Vladi, Vulina, govori potpuno suprotno.

Bosna i Hercegovina ima svoje Oružane snage, a ideje o drugačijim bezbednosnim okvirima, koje je izneo Vulin, predstavljaju kršenje ustavno-pravnog sistema BiH i međunarodnih obaveza koje je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog i Pariskog mirovnog ugovora, preuzela.

Tako grubo kršenje Dejtonskog sporazuma može samo da znači da se pojedini krugovi u današnjoj vlasti vraćaju ratnim ciljevima i metodama. Politički stavovi Aleksandra Vulina poznati su još od devedesetih godina. Od portparola JUL-a teško je očekivati bilo šta miroljubivo i konstruktivno.

LSV zahteva reakciju premijerke Brnabić. Ćutanje bi značilo podržavanje neozbiljne i opasne politike ponovnog „zveckanja oružjem“ u regionu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook