Skupština kao fikus

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 30. 12. 2018. | Komentara: 0

Skupština kao fikus

Zrenjanin, 30. decembar 2018 - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton komentarišući izmene Statuta grada Zrenjanina, a koje se odnose na hitno zakazivanje sednica lokalnog parlamenta izjavio je da je na taj način obesmišljeno postojanje te institucije.

LSV

- Smatramo da je potrebno da izvršna vlast uvaži  Skupštinu grada, jer smatramo da je Skupština deo vlasti koji je najbitniji, iz kojeg sve izvire. Nažalost, u ovom trenutku imamo situaciju da izvršna vlast nameće određena rešenja i da Skupština postaje samo fikus koji služi za tkz. glasačku mašineriju. Uvek ćemo se protiv toga boriti, jer smatramo da su institucije nešto najbitnije u lokalnoj samoupravi, a po malom broju sednica, vidimo, nažalost, da je Skupština poprilično skrajnuta i želimo da to stanje popravimo – izjavio je Marton nakon 21. sednice Skupštine grada Zrenjanina.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook