Slučaj Mirjane Marković pravljenje obrasca za buduće bivše funkcionere

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2019. | Komentara: 0

Slučaj Mirjane Marković pravljenje obrasca za buduće bivše funkcionere

Novi Sad, 28. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro se protivi stvaranju atmosfere u kojoj  se ravnodušno prihvata odluka Apelacionog suda u Beogradu da poništi presudu kojom je Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, osuđena na godinu dana zatvora.

LSV

Polazeći od prezumpcije nevinosti nećemo postaviti pitanje zašto se njena navodna upletenost u ubistvo Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije nikad nije rasvetlila do kraja pred pravosudnim organima.

Baš zato što nikad nisu stvoreni uslovi da se do kraja rasvetle ovi gnusni zločini još bahatije izgleda vraćanje  na početak šesnaestogodišnjeg suđenja za podstrekivanje na nezakonitu dodelu stana dadilji njenog unuka Marka.

Postavlja se pitanje ko to pokušava da izdejstvuje da čak ni za ovo delo, koje je sud dokazao, Mirjana Marković ne snosi odgovornost.

Nema velike zagonetke o tome pod čijom je zaštitom Mira Marković, jer su predstavnici ruskog tužilaštva  još 2010. godine objavili da ona u toj državi ima status političke izbeglice i ne može da bude uhapšena.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita nadležne državne organe da li je moguće da u trenutku kad izvršitelji svakog dana ekspresno izbace neku porodicu na ulicu zbog nemogućnosti da plate kredite, Mirjana Marković ne može da bude osuđena ni za na sudu dokazane krivične radnje.

Da li to znači da imamo građane prvog i drugog reda ili se na taj način postavljaju uslovi pod kojim će i neki naredni državni i politički funkcioneri biti oslobađani krivica kada padnu sa vlasti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća javnost da lustracija u Srbiji još uvek nije sprovedena i da dogod se to ne desi postoji opasnost da se na društvenu i političku scenu iznova vraćaju oni koji ne bi na njoj trebali da budu.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook