Sprečiti i rusku propagandu i rusku bazu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 30. 10. 2017. | Komentara: 0

Sprečiti i rusku propagandu i rusku bazu

Novi Sad, 30. oktobar 2017 - Vlada Republike Srbije bi morala da jasno kaže da li i ona preduzima određene korake radi zaustavljanja ruske propagande.

LSV

Činjenica da je osam zemalja EUvropske unije potpisalo pismo kojim zajednički traži veću aktivnost EU tim povodom, trebalo bi da bude signal i našoj zemlji na oprez.

Tim pre jer u našoj zemlji pored ruskih medija, postoje i pojedini domaći,u kojima glavni urednik nosi majicu sa likom Vladimira Putina, kod kojih je on heroj na svakoj naslovnoj strani, a u novogodišnjem broju su štampali i kalendare sa njegovim likom.  
Istovremeno, krajnji je trenutak da Republika Srbija stavi tačku I glasno odbaci sve pritiske Ruske Federacije da humanitarni centar u Nišu preraste u rusku vojnu bazu.

Humanitarnim radnicima ne treba ni diplomatski, ni status zaposlenih u ambasadi koji sada spominje Ivica Dačić.

Ukoliko vlast u Republici Srbiji popusti pod ruskim pritiscima, taj centar bi mogao steći eksteritorijalnost. U tom slučaju, Srbija neće imati načina da spreči da se tamo na primer postavi nuklearno oružje za u svrhu geostrastrateskih igara Vladimira Putina.

Ako nekome to sada deluje neverovatno i veruje na reč Putinovim funkcionerima da će u  tom objektu biti samo humanitarni radnici, neka se samo seti koliko su čvrsto obećavali Južni tok dok nisu u bescenje dobili Naftnu industriju Srbije sa sve izvorima nafte i gasa, da bi se onda ispostavilo da su nas brutalno slagali.

Popuštanje pod ruskim pritiscima nije vojna neutralnost. Naprotiv, to bi značilo odricanje od suvereniteta  i istovremeno veliku opasnost za našu zemlju, s obzirom na činjenicu da smo okruženi članicama NATO.

Bojan Kostreš,
generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook