Sprečiti sramotu na vreme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 10. 2014. | Komentara: 0

Sprečiti sramotu na vreme

NOVI SAD, 15. oktobar - Proslava sedamdesete godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom je izuzetno veliki i važan događaj za Srbiju, pa je jako važno izbeći da se čitav događaj posmatra samo iz vizure dolaska Vladimira Putina, odnosno ekonomskih i političkih efekata te posete. 

LSV

Svi gosti koje država tog dana bude imala su važni i značajni, kako predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, tako i članovi diplomatskog kora i predstavnici boračkih organizacija iz brojnih zemalja.

Zato se ne sme dozvoliti da proslavu i vojnu paradu koja se tim povodom organizuje, fašističke organizacije poput Obraza - koji deluje dve godine uprkos zabrani Ustavnog suda - ukaljaju svojim prisustvom ili propagandnim materijalom na ulicama samo zato što su iz nekog svog razloga zaljubljeni u Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina.

Plakati, leci i ostali propagandni materijal, a kamoli prisustvo Obraza, organizacije “Naši“ i njima sličnih morali bi i inače biti nedopustivi na ulicama, a naročito ovih dana jer samo njihovo postojanje vređa sve one koji su ginuli da bi i ovaj grad i čitava zemlja bili slobodni od fašizma.

Država koja još nije onemogućila rad i postojanje fašističkih organizacija, može barem da ih skloni sa ulica da se ne brukamo pred svetom koji dolazi da sa nama proslavi sedam decenija pobede nad fašizmom.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook