SPS može da zahvali samo izostanku 6. oktobra i lustracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 09. 2018. | Komentara: 0

SPS može da zahvali samo izostanku 6. oktobra i lustracije

Novi Sad, 24. septembar 2018 - Socijalistička partija Srbije ne treba da bude zahvalna za 5, nego za 6. oktobar 2000. godine kada je trebalo zabraniti SPS, JUL, SRS i SSJ, a njihova rukovodstva lustrirati, kao što je LSV i zahtevala.

LSV
 
Uprkos svim našim dugogodišnjim insistiranjima i upozorenjima, pre nešto više od pet godina je istekao Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatiji kao Zakon o lustraciji.
 
Izostanak lustracije svih ovih godina omogućio je da se izvuku svi oni koji su tukli, ubijali, proganjali, hapsili, prisilno mobilisali, sejali mržnju i proterivali.
 
To je kočilo i koči i suočavanje sa prošlošću i borbu protiv korupcije i borbu za nezavisno sudstvo. A bez svega toga nema dobre budućnosti za ovu zemlju i njene građane.
 
Izostanak lustracije je omogućio da se u politički život Srbije nakon kratkog predaha vrate akteri mračnih devedesetih godina prošlog veka, a takvih je bilo mnogo u SPS-u.
 
I zato danas nije čudno što pojedini predstavnici te stranke omalovažavaju promene koje je doneo 24. septembar, a zatim i 5. oktobar 2000.
 
Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, sa jednom jedinom izmenom – bez roka važenja, može se naći vrlo brzo u skupštinskoj proceduri. Pod uslovom da to konačno bude inicijativa više stranaka, a ne samo LSV.
 
Pre ili kasnije će tako i biti.
 
Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook