Srbija je samostalna i suverena zemlja, a ne ruska provincija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 02. 2016. | Komentara: 0

Srbija je samostalna i suverena zemlja, a ne ruska provincija

NOVI SAD, 17. februar - Krajnji je trenutak da zvaničnici Ruske Federacije shvate da je Republika Srbija suverena zemlja koja samostalno donosi svoje odluke. To bi trebalo da znaju sve zemlje na svetu, a naročito one koje, poput Ruske Federacije pokušavaju da se sebe prikažu njenim velikim prijateljem.


Pre samo mesec i po dana zvaničnici Ruske Fedracije krajnje neprimereno su poručivali da parlament Srbije treba da utiče na parlament Crne Gore kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO. Sada nam još neprimerenije poručuju da prate razvoj naših odnosa sa tom alijansom i da očekuju da ćemo nastaviti sa politikom vojne neutralnosti.

Republika Srbija će sama u svojim institucijama odlučiti hoće li i u kojoj meri razvijati odnose sa NATO-om, i nisu nam neophodne nikakve opomene iz drugih država.  

Republika Srbija nije ruska provincija, uprkos činjenici da aktuelni predsednik ove zemlje ne bi imao ništa protiv toga, da je naziva majčicom i da je pridržavao kaput Vladimiru Putinu. Vreme je da zvaničnici Ruske Federacije to shvate i prestanu da se prema njoj ponašaju na nedoličan način. 


Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook