Srbiji ne treba klečanje pred Putinom, već EU alternative

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 16. 01. 2019. | Komentara: 0

Srbiji ne treba klečanje pred Putinom, već EU alternative

Novi Sad, 16. januar 2019 - Povodom sutrašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predstavnike vladajuće Srpske napredne stranke i opozicionog Saveza za Srbiju sa koje strane ulične barikade će se naći 17. januara.

LSV

Da li će neko smeti da pita uvaženog gosta zbog čega gasovod „Južni tok“ nije realizovan, usled čega je Srbija pretrpela veliku materijalnu štetu?

Da li će predstavnici vlasti ili opozicije smeti da pitaju ruskog predsednika zbog čega rusko državno preduzeće „Gasprom“ u Srbiji plaća najnižu rudnu rentu u Evropi? 

Zbog čega ruska država u Srbiji podržava ekstremnu desnicu i osuđene ratne zločince, poput Vojislava Šešelja? 

Najzad, da li će se naprednjački funkcioneri ili neko od predstavnika opozicione grupacije SzS usuditi da pita zbog čega Rusija opstruira ideju o rešavanju spora između Srbije i Kosova i zalaže se za takozvani „zamrznuti konflikt“, iako znamo da Srbija od toga ima najveće štete?

Liga socijaldemokrata Vojvodine ima odgovore na sva navedena pitanja i očito je jedina u stanju da ih javno postavi i baš zbog toga neće nikad pristati na to da se mera patriotizma u Srbiji meri odanošću stranoj državi, pa makar to bila i Rusija. Ali to se od nacionalističke i centralističke vlasti i opozicije i ne očekuje da razume. 

U Srbiji ni režim ni najveća opoziciona grupacija nisu razumeli ključnu evropsku poruku danas – nacionalizam je izdaja patriotizma! Širenjem nacionalizma i podilaženjem, pa čak i služenjem,  interesima Rusije – radi se protiv interesa našeg društva i svakog našeg građanina. Srbiji je zbog toga potrebna proevropska alternativa i autoritarnoj vlasti i desničarskoj opoziciji, a Liga socijaldemokrata Vojvodine to, dokazano, jeste.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook