Srbiji potrebno više izbornih jedinica

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2021. | Komentara: 0

Srbiji potrebno više izbornih jedinica

Novi Sad, 28. februar 2021 - Promena izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova za organizovanje poštenih parlamentarnih izbora. 

LSV

Dugogodišnji problem u Srbiji ne predstavlja samo činjenica da je regularnost izbornih uslova smanjena i da većina medija ima svoje političke favorite, kao i da sa umanjenom objektivnošću mediji posmatraju neke događaje u Srbiji, već i činjenica da zbog izbornog sistema koji podrazumeva da je Srbija jedna izborna jedinica imamo koncentraciju poslanika u Beogradu i nekoliko najvećih gradova u Srbiji, a da birači iz manjih sredina nemaju svoje predstavnike. 

Zbog toga je neophodno organizovati Srbiju u više izbornih jedinica i omogućiti ravnomerniju zastupljenost građana iz svih njenih krajeva. 

Samo tako će parlament odražavati strukturu i interese njenih građana, a ne velikih političkih partija i njihovih beogradskih centrala. 

Vojvođanski front, čiji je Liga socijaldemokrata Vojvodine sastavni deo, izaći će sa predlogom koji prevazilazi ovaj problem i nadamo se da će ostali akteri u političkom prostoru razmotriti i podržati našu ideju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešSaopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.
Saopštenja | Subota, 03. 04. 2021. | Komentara: 0

U zatvor sa antivakcinalistima

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da prestanu sa tolerisanjem pripadnika antivakcinalnog pokreta.
Saopštenja | Sreda, 31. 03. 2021. | Komentara: 0

Paljenje vojvođanske zastave je izraz mržnje i napad na Srbiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere društvenog života, posebno nosioce vlasti i medijske kuće, da zaustave sve veću poplavu netolerancije, govora mržnje i provokacije međunacionalnih sukoba.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook