Srbiji potrebno više izbornih jedinica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2021. | Komentara: 0

Srbiji potrebno više izbornih jedinica

Novi Sad, 28. februar 2021 - Promena izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova za organizovanje poštenih parlamentarnih izbora. 

LSV

Dugogodišnji problem u Srbiji ne predstavlja samo činjenica da je regularnost izbornih uslova smanjena i da većina medija ima svoje političke favorite, kao i da sa umanjenom objektivnošću mediji posmatraju neke događaje u Srbiji, već i činjenica da zbog izbornog sistema koji podrazumeva da je Srbija jedna izborna jedinica imamo koncentraciju poslanika u Beogradu i nekoliko najvećih gradova u Srbiji, a da birači iz manjih sredina nemaju svoje predstavnike. 

Zbog toga je neophodno organizovati Srbiju u više izbornih jedinica i omogućiti ravnomerniju zastupljenost građana iz svih njenih krajeva. 

Samo tako će parlament odražavati strukturu i interese njenih građana, a ne velikih političkih partija i njihovih beogradskih centrala. 

Vojvođanski front, čiji je Liga socijaldemokrata Vojvodine sastavni deo, izaći će sa predlogom koji prevazilazi ovaj problem i nadamo se da će ostali akteri u političkom prostoru razmotriti i podržati našu ideju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook