Srbiji potrebno više izbornih jedinica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2021. | Komentara: 0

Srbiji potrebno više izbornih jedinica

Novi Sad, 28. februar 2021 - Promena izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova za organizovanje poštenih parlamentarnih izbora. 

LSV

Dugogodišnji problem u Srbiji ne predstavlja samo činjenica da je regularnost izbornih uslova smanjena i da većina medija ima svoje političke favorite, kao i da sa umanjenom objektivnošću mediji posmatraju neke događaje u Srbiji, već i činjenica da zbog izbornog sistema koji podrazumeva da je Srbija jedna izborna jedinica imamo koncentraciju poslanika u Beogradu i nekoliko najvećih gradova u Srbiji, a da birači iz manjih sredina nemaju svoje predstavnike. 

Zbog toga je neophodno organizovati Srbiju u više izbornih jedinica i omogućiti ravnomerniju zastupljenost građana iz svih njenih krajeva. 

Samo tako će parlament odražavati strukturu i interese njenih građana, a ne velikih političkih partija i njihovih beogradskih centrala. 

Vojvođanski front, čiji je Liga socijaldemokrata Vojvodine sastavni deo, izaći će sa predlogom koji prevazilazi ovaj problem i nadamo se da će ostali akteri u političkom prostoru razmotriti i podržati našu ideju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2016. | Komentara: 0

Komentar Dmitrovića je više od govora mržnje

Novi Sad, 28. februar - Komentar koji je generalni direktor i glavni urednik Kompanije „Novosti“ AD Ratko Dmitrović juče napisao u odbranu Tomislava Nikolića, napadajući pisca Filipa Davida, uveliko je prevazišao govor mržnje i može se podvesti jedino pod fašizam.
Saopštenja | Subota, 27. 02. 2016. | Komentara: 0

Fajgelj mora da odgovara

NOVI SAD, 27. februar - Mržnja i nasilje koju Andrej Fajgelj širi u javnom govoru prevazilazi sve granice i krajnje je vreme da za to odgovara. Ovoga puta, nakon pretnji zaštitniku građana, nije dovoljno da Fajgelj bude priveden.
Saopštenja | Subota, 27. 02. 2016. | Komentara: 0

Dvanaesti rođendan zastave AP Vojvodine

NOVI SAD, 27. februar - Danas se navršava 12 godina od kada je Skupština AP Vojvodine usvojila Odluku o zastavi AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook