Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 03. 2018. | Komentara: 0

Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

Novi Sad, 10. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim organima u vladama Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine da li je učinjeno sve da se spremno dočekaju mogući poplavni talasi.

LSV

Iskustva iz 2005, 2006, i, naročito, 2014. godine jasno ukazuju na brojne manjkavosti sistema odbrane od poplava.

Već prvih dana marta su zabeležene poplave manjih i srednjih obima u opštinama Prokuplje, Žitorađa, Zaječar, Doljevac i Negotin.

Velika količina snega na planinama, kao i najava kišnog proleća, postavlja pred nadležne organe brojne zadatke u odbrani od poplava.

Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma dobro se seća obećanja datih 2014. godine. Govorilo se tada o ojačavanju zaštitinih sistema, izgradnji nasipa, jačanju već postojećih, osavremenjavanju drenažnih sistema...

Šta je urađeno u prethodne četiri godine?

Ljudske žrtve i ogromna materijalna šteta iz 2014. godine veliko su upozorenje svima koji imaju odgovornost u sistemu zaštite od polava.

LSV očekuje odgovore na ova pitanja, jer bezbednost građana, njihove imovine, kao i imovine države, mora biti prioritetan zadatak.

Branislav Knežević,
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook