Šta se dešava šest godina sa suđenjem neonacistima?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 27. 10. 2015. | Komentara: 0

Šta se dešava šest godina sa suđenjem neonacistima?

NOVI SAD, 27. oktobar - Ako je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odustalo od optužnice za nasilničko ponašanje protiv sedmorice neonacista koji su napali antifašističku kolonu  7. oktobra 2007. i ako će posle šest godina od početka suđenja, samo dvojici od njih biti suđeno i to po ublaženoj optužnici, Više javno tužilaštvo duguje mnoge odgovore.

LSV
 
Bez namere da utičemo na rad pravosudnih organa, javnost ima pravo na objašnjenje zašto taj proces traje šest godina? Šta se dešavalo do sada i koji su razlozi da tužilaštvo sada odustane od optužnice za nasilničko ponašanje? Da li je moguće da im je trebalo šest godina da shvate da recimo nemaju dovoljno dokaza? Znači li to da kada neonacista baci kamen, to nije nasilništvo?
 
Možda su ustanovili da su ljudi u antifašističkoj koloni sami sebi razbili glave? O čemu se radi, šta je razlog za takvu odluku Višeg javnog tužilaštva?
 
Ako je neko zaboravio: Neonacisti su hteli da proslave rođendan Hajnriha Himlera u Novom Sadu, a kada su Novosađani izašli na ulice da ih u tome spreče, odgovorili su nacističkim salutiranjem i bacanjem kamenica, zbog čega su pohapšeni.
 
Šta onda ovo sada znači? Kakvu ovo poruku šalje građanima koji su bili u toj koloni? 
 
Ovim potezom, tužilaštvo je praktično učinilo kamenovanje protivnika neonacizma legalnim.
 
Treba li svi mladi u ovoj zemlji da postanu neonacisti i hulgani i članovi nekakvih oružanih navijačkih podgrupa beogradskih klubova da bi imali imunitet za nekažnjeno divljanje i varvarstvo?

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook