Stojšić sa Krstićem o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 27. 11. 2013. | Komentara: 0

Stojšić sa Krstićem o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine

NOVI SAD, 27. novembar - Zamenik šefa poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić danas je u razgovoru sa ministrom finansija Lazarom Krstićem izrazio nezadovoljstvo predlogom republičkog budžeta za iduću godinu i zatražio da se obezbedi poštovanje ustavne obaveze o najmanje sedam odsto izdvajanja za budžet AP Vojvodine.

LSV

Stojšić je ukazao da se pokrajinski budžet ponovo predstavlja većim nego što realno jeste tako što se u njega računaju i sredstva koja se izdvajaju za obrazovanje i finansiranje rada lokalnih samouprava, a koja na računu Vojvodine ne ostaju duže od jedan dan.

On je napomenuo da LSV insistira na tome da se hitno mora naći trajno rešenje za finansiranje APV i lokalnih samouprava i da mora doći do fiskalne decentralizacije, ističući da je pokrajinski parlament usvojio platformu koja upravo na to i poziva.

Ministar Krstić je rekao da podržava ideju fiskalne decentralizacije i trajnog finansiranja nadležnosti na lokalnom i pokrajinskom nivou. Krstić je najavio i da će vrlo brzo biti obnovljen rad Radne grupe za izradu zakona o finansiranju nadležnosti APV.

Đorđe Stojšić je zatim predstavio i ostale zamerke LSV među kojima su smanjenje budžeta za poljoprivredu, subvencionisanje i neracionalnosti u radu velikih javnih preduzeća poput Železnica i Srbijagasa, te predložio da bi umesto povećanja PDV na osnovne namirnice trebalo povećati rudnu rentu za NIS, uvesti oporezivanje off shore vlasništva iz poreskih rajeva kao i uvođenje progresivnog oporezivanja zarada.

Stojšić je zatim izvestio ministra da će LSV izaći sa predlogom određenih mera u vezi sa restrukturiranjem finansijskog sektora, osnivanja fonda za državno zemljište, garancijskog fonda za osiguranje kredita u poljoprivredi, kao i zakona o strateškim investicijama.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook