Svi regioni zapostavljeni u odnosu na Beograd

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 03. 2018. | Komentara: 0

Svi regioni zapostavljeni u odnosu na Beograd

Novi Sad, 31. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne vidi iskrenu želju za poštovanjem principa ravnomernog regionalnog razvoja u Republici Srbiji.

LSV

Kao što je poznato, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić nedavno je poručila da će Vlada povesti brigu o svi regionima u zemlji, te da će posvetiti pažnju novim centrima razvoja.

Nažalost, ta politika je neprimetna, a sa druge strane jasno je vidljiva snažna tendencija potpune ''beogradizacije'' sistema u Republici Srbiji.
Beograd, apsolutno, dominira po svim ekonomskim pokazateljima i jedini je razvijeni region u zemlji.

Ravnomeran regionalni razvoj, o kojem govori premijerka Brnabić, nemoguć je u strogo centralizovanom sistemu, kakav je na snazi u našoj zemlji.

Premijerka Brnabić je, govoreći o demografskog eroziji, u regionima Srbije istakla da je apsolutni prioritet Vlade politika podsticaja rađanja. Jasno je da se iz ovakvih stavova predsednice Vlade uočava apsolutno odsustvo strategije za razvoj svih krajeva zemlje.

Umesto nejasne politike povećanja nataliteta, Vlada Srbije bi morala što pre uraditi veliki posao ustavnih i zakonskih reformi i na taj način osnažiti autonomiju Vojvodine, regione i lokalne samouprave.
Samo tako će se sprečiti demografska katastrofa u svim krajevima zemlje izvan Beograda.

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook