Tolerancija nije ratni zločinac u Skupštini, niti ekstremni desničar u salama lokalnih samouprava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 16. 11. 2019. | Komentara: 0

Tolerancija nije ratni zločinac u Skupštini, niti ekstremni desničar u salama lokalnih samouprava

Novi Sad, 16. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je tolerancija reč koje naše društvo ne sme da se seti samo 16. novembra, kada čitav svet obeležava Međunarodni dan tolerancije. 

Predstavnici vlasti se često hvale da je postignut kvalitetan zakonski okvir u borbi protiv diskriminacije. Nažalost, problem je implementacije donetih zakona u praksi. 

LSV

Svedoci smo svakodnevnih javnih nastupa političkih, ali i drugih aktera u našem društvu, koji raspiruju mržnju i podstiču diskriminaciju.

Vlasti ne čine ništa na sprečavanju takvog narativa, a često čak i pomažu njegovo širenje. 

Nedopustivo je da lokalne samouprave omogućavaju korišćenje svojih prostorija za održavanje skupova ekstremno desnih organizacija, a da mediji izveštavaju sa tih skupova.

Sramotno je da država i dalje omogućava korišćenje nacionalne frekvencije tv kanalu na kojem urednik programa na uvredljiv način pominje nacionalnu pripadnost univerzitetskih profesora.  

Na kraju, koliki je nivo tolerancije u društvu u kojem u parlamentu i dalje sedi narodni poslanik, koji je osuđen za ratne zločine, a u svakodnevnoj komunikacije koristi jezik mržnje?

LSV traži da se počne sa jasnim i sveobuhvatnom poštovanjem Ustava i zakona koji sprečavaju diskriminaciju. 

Srbija, ali i čitav region, ne smeju postati zatočenici politike netolerancije koja nas je  toliko puta do sada razarala.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Mirća Lelea



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook