Tomislav Nikolić štiti interese Rusije, a ne Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 10. 2017. | Komentara: 0

Tomislav Nikolić štiti interese Rusije, a ne Srbije

Novi Sad, 28. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da se meša u unutarpartijske odnose u Srpskoj naprednoj stranci i ne smatra da je bitno pitanje zašto Tomislav Nikolić nije prisustvovao obeležavanju rođendana i slave stranke, ali postoje mnogo značajnija pitanja na koja bi mogao da odgovori bivši predsednik Srbije.

lsv

Poznato je da je Nikolić već pet meseci na funkciji predsednika Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, te se nameće pitanje koji su rezultati postignuti u prvih 150 dana rada Saveta.

LSV smatra da je Nikolić dužan da obavesti javnost Srbije da li je sa partnerima iz Ruske Federacije razgovarao o nedopustivo niskom iznosu rudne rente koju Gaspromnjeft plaća u Srbiji.

Podsećanja radi, umesto zakonom propisanih sedam odsto, po međudržavnom sporazumu partneru iz Rusije omogućeno je da rudnu rentu plaća svega tri procenta, što je daleko manje od evropskog proseka koji iznosi od 10% do 12%, a u Ruskoj Federaciji oko 20%.

Nedopustivo je i Nikolićevo ćutanje o činjenici da NIS, koji je u većinskom vlasništvu ruskog Gaspromnjefta, godinama nije plaćao taksu za proizvodnju i uvoz maziva, te je na taj način država oštećena sa 1,5 miliona evra godišnje ili više od devet miliona evra od 2010. godine do danas.

Ovakvo ponašanje bivšeg predsednika Srbije Tomilsava Nikolića je, blago rečeno, skandalozno i nedopustivo.

Tražimo hitne odgovore na ova pitanja, a ako ih ne bude nadamo se da će Vlada Srbije reagovati i smeniti Nikolića sa ove pozicije.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook