U zatvor sa antivakcinalistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 04. 2021. | Komentara: 0

U zatvor sa antivakcinalistima

Novi Sad, 03. april 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da prestanu sa tolerisanjem pripadnika antivakcinalnog pokreta.

LSV

Kao što je poznato, pripadnici ove opasne grupe već godinama šire veoma opasne i sumanute ideje o štetnosti svih vakcina, a njihov opasan narativ dobio je na snazi pojavom vakcine protiv koronavirusa.

Svakodnevno, satima, antivakcionalisti šire opasne teorije zavera koje utiču na negativan stav dela građana po pitanju imunizacije.

Dobro je poznat stav Svetske zdravstvene organizacije, ali i medicinske struke uopšte, da je jedini put pobede nad koronavirusom sveobuhvatna i masovna imunizacija.

Delovanje neodgovornih pojedinaca i grupa potkopava napore države i otežava proces masovne imunizacije.

LSV smatra da nisu dovoljna kratkotrajna privođenja lidera antivakcinalista, nego njihovo strogo sankcionisanje.

Nedopustivo je de u danima u kojima brojimo mrtve i teško bolesne, a zdravstveni sistem jedva odoleva, država dopušta nesmetano delovanje ovih opasnih pojedinaca i grupa.

Poseban problem je ponašanje pojedinih medija, koji dopuštaju promovisanje sumanutih i veoma opasnih antivakcinalnih ideja.

Zahtevamo od nadležnih regulatornih tela, ali i pravosudnih organa, da učine sve da onemoguće promovisanja ovakvih ideja putem medija.

Dosta je bilo tolerisanja neodgovornosti, kvazinauke i ludila!

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook