UDS pozdravlja paket pomoći EU, evropski put da ostane opredeljenje Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS pozdravlja paket pomoći EU, evropski put da ostane opredeljenje Srbije

Beograd, 27. mart 2020 - Ujedinjena demokratska Srbije pozdravlja veliki korak koji je načinila Evropska unija, organizujući i isporučujući prvi u nizu paketa medicinske i materijalne pomoći Srbiji za borbu protiv koronavirusa i njegovih zdravstvenih i ekonomskih posledica.

UDS, koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, smatra da je za Srbiju od ogromnog životnog i političkog značaja i novi pristup EU, koji podrazumeva odluke Evropskog parlamenta i drugih institucija, po kojima će i zemlje kandidati biti korisnici velikog programa ekonomske pomoći za prevladavanje posledica pandemije.

Posle početne sporosti i problema koji je Evropa imala, kao deo sveta koji je najdramatičnije pogodjen koronavirusom, EU je pokazala da razume značaj brze i konkretne pomoći i Srbiji kao zemlji kandidatu za članstvo, i očuvanju sveevropske solidarnosti kao jednoj od ključnih evropskih vrednosti. 

Koalicija UDS poziva sve učesnike političkog života, a posebno predstavnike vlasti, da nijednim aktom ili izjavama ne relativizuju značaj ove pomoći i da, bez ikakvih dilema, čuvaju i sprovode opredeljenje Srbije da ostane na putu evropskih integracija i u trenutnim teškim okolnostima i u vremenu koje će uslediti posle prestanka opasnosti izazvane virusom. 

Evropa je uvek bila kontinent velikih problema i nesavršenosti, ali je Evropa, a to danas znači EU, i zajednica koja uspeva da nađe najbolja i dugoročno najodrživija rešenja za svaki veliki izazov. Srbija će, i kada ovu veliku opasnost svi zajedno prevaziđemo, ostati zemlja koja će biti najneposrednije upućena na svoje susede, evropske zemlje i EU, kao politički izraz Evrope. 

Svima koji su nam u ovim okolnostima pružili pomoć dugujemo ogromnu zahvalnost. To, međutim, ne može da promeni očiglednu životnu i političku činjenicu da budućnost Srbije neminovno mora i treba da bude vezana za Evropu i da su u Evropi, njenim institucijama, ekonomiji, vrednostima i pravilima svi dugoročni interesi više od 6 miliona građana Srbije, kao i velikog broja naših građana koji u zemljama EU žive.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA 



Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook