UDS poziva državu da SPC stavi u okvire zakona

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 01. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS poziva državu da SPC stavi u okvire zakona

Beograd, 01. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, traže od državnih organa da spreče krajnje neodgovorno i nezakonito delovanje pojedinih velikodostojnika i sveštenika Srpske pravoslavne Crkve.

Mediji su ranije danas preneli da je u svojoj propovedi Vladika banatski Nikanor otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Republike Srbije, naglasivši da je "sveta pričest najbolji lek“ a „crkva najbolja bolnica“.

U danima kada je broj novozaraženih korona virusom na dnevnom nivou postao trocifren, i kada se razmišljanja o pooštravanju mera Vlade, ponašanje dela SPC je neodgovorno i opasno. 

Potpuno je jasno da ovakvim neodgovornim pozivima crkveni velikodostojnici  pomažu stvaranje uslova za širenje Korona virusa i time direktno, pored toga što ugrožavaju živote naših sugrađana, utiču na slabljenje zdravstvenog sistema i ekonomsko urušavanje naše države. 

Pozivamo Vladu Republike Srbije i sve ostale nadležne državne organe da najoštrije reaguju na ovakve pojave jednako tako kao što naplaćuju kazne ljudima na beogradskoj "Gazeli", šetačima po parkovima u Nišu ili novosadskom keju.

Odgovornost moramo pokazati svi. Nemo posmatranje neodgovornih postupaka pojedinih crkvenih velikodostojnika može imati katastrofalne posledice i mora biti pod hitno sprečeno! 

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA
Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook