UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

Beograd, 11. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, apeluje da Vlada Republike Srbije i članovi kriznog štaba omoguće novinarima u Srbiji da pitanja postavljaju online.

Mnogobrojne aplikacije za online komunikaciju uveliko koriste naši osnovci, srednjoškolci i studenti u Srbiji, kao i zaposleni koji svoj posao u ovo vreme obavljaju od kuće.

U eri digitalizacije, temi broj jedan za Vladu Republike Srbije, u evropskoj državi, u demokratskom društvu, nedopustivo je cenzurisanje medija koji imaju obavezu da blagovremeno, istinito i objektivno informišu građane Srbije.

Ozbiljno je dovedena u pitanje namera države da se nedavno usvojena Vladina uredba povuče zbog toga što je podsetila na cenzuru, jer se od danas ta cenzura de facto i sprovodi.

Dakle, ne postoji nijedna prepreka da se konferencije za medije stručnjaka koji su okupljeni u kriznom štabu ili predstavnika Vlade Republike Srbije i državnog vrha ne sprovedu online. 

Ponuda da se pitanja šalju elektronskom poštom predstavlja samo izgovor i drugo ime za cenzuru medija.



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA 




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook