UDS: BEZ OKUPLJANJA U VERSKIM OBJEKTIMA ZA USKRS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: BEZ OKUPLJANJA U VERSKIM OBJEKTIMA ZA USKRS

Beograd, 13. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvodjenog Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma poziva državne organe da zaštite zdravlje i živote građana Srbije i ne dozvole okupljanja u verskim objektima povodom predstojećih praznika. 

UDS poštuje pravo građana na slobodu veroispovesti, ali zbog vanrednih okolnosti izazvanih pandemijom, očekujemo da crkveni velikodostojnici budu solidarni i odgovorni.

Jučerašnji poziv Vladike bačkog Irineja da država omogući direktno prisustvo građana vaskršnjim liturgijama, direktan je poziv na nepoštovanje propisanih mera zaštite zdravlja građana. Uskrs je veliki praznik koji slavi život, i nedopustivo je da uticajni episkop predlaže da se omogući nešto što će ugroziti živote ljudi, koristeći na potpuno pogrešan način uticaj 
koji ima na vernike kao zvaničnik SPC.

UDS smatra da najviši predstavnici crkve, a Vladika Irinej to nesumnjivo jeste, imaju posebnu odgovornost da svojim autoritetom zaštite ljude, umesto što ovakvim pozivima vrše pritisak i ugrožavaju zdravlje ljudi i rizikuju produžetak pandemije čime se direktno ugrožavaju zdravstveni sistem i ekonomija Srbije.

Ako sada popusti koncentracija i privrženost ogromnog broja građana koji poštuju teške mere šteta može da bude nepopravljiva. UDS zato još jednom poziva državu da ne popusti pred pritiskom, crkvene zvaničnike da budu razumni i odgovorni, a sve gradjane Srbije da izdrže u borbi protiv virusa u kojoj su do sada pokazali ogromno samopožrtvovanje i ozbiljnost. Samo tako ćemo se izboriti za nedaćama i problemima koji su nas ovih nedelja i dana zadesili.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook