UDS: EU je mirovni projekat, Srbiji su mir i nenasilje sada najpotrebniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: EU je mirovni projekat, Srbiji su mir i nenasilje sada najpotrebniji

Beograd, 8 maj 2020 - Izborna lista Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, obeležava 9. maj, dan kada su pre 70 godina  Rober Šuman i njegov kolega Žan Mone deklaracijom ustanovili temelje Evropske unije, izjavila je danas narodna poslanica i kandidatkinja UDS Gordana Čomić. 

LSV

- U strašnim vremenima, mnogo gorim vremenima nego danas, bili su ljudi dorasli vremenu, bili su političari koji su ostavili nasleđe za, evo, tri generacije za ovih 70 godina koji su živeli u prosperitetu, u miru, sa dobrim standardom, ljudski, sa poštovanjem svih sloboda i prava. Verovati da nije moguće pobediti nasilje znači zaboraviti da je pre 70 godina neko u Evropi to već uradio. Gledati u Evropu danas a ne videti da više ima balkanizacije Evropske unije nego što ima evropeizacije Balkana, znači odustati od budućnosti sledeće tri generacije -navela je Čomić obraćajući se medijima u Narodnoj skupštini. 

Ona je naglasila da Ujedinjena demokratska Srbija ne odustaje od članstva u Evropskoj uniji, ne odustaje od borbe protiv nasilja i ne odustaje od onoga što je Šuman podelio pre 70 godina sa Evropljanima. 

- EU je mirovni projekat. To je lepota te ideje i demokratija kojom se taj mirovni projekat izgradio je nešto u šta mi iz UDS duboko verujemo - naglasila je Čomić

Čomić je rekla i da svi poslanici sa liste UDS osuđuju one koji misle da je bilo koje nasilje politika. 

- Danas je tučen jedan poslanik, pre neki dan neki drugi i ako ne razumemo da nije važno čija je glava udarena i čije je odelo pocepano, onda ne razumemo koncept nasilja. Nasilje nije politika i nikada neće biti i imaće našu osudu ko god bude činio prema bilo kome -  zaključila je Gorana Čomić.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook