UDS: Hajka na migrante nedopustiva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Hajka na migrante nedopustiva

Beograd, 7. maj 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvodjanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma oštro osuđuje incident koji se dogodio u  Prihvatnom centru za izbeglice u Obrenovcu.

LSV

Upad i vožnja kolima kroz Prihvatni centar je nešto što je potpuno nedopustivo i nezamislivo u bilo kojoj organizovanoj, demokratskoj državi, posebno imajući u vidu da Centar obezbeđuje Vojska Srbije u tom gradu. Neizbežno se nameće pitanje šta bi se dogodilo da Centar nema obezbeđenje.

Ovakav zaprepašćujući vandalski čin je samo još jedan pokazatelj u kakvom se stanju nalazi naše društvo i koliko je neophodno da se hajka protiv tih unesrećenih ljudi, naročito na društvenim mrežama, momentalno zaustavi.

Srbija je zemlja koja je u svojoj istoriji propatila mnogo puta, i jedna od glavnih osobina našeg naroda kroz istoriju bilo je saosećanje. Nažalost, u poslednje vreme pod uticajem određenih medija, političara i društvenih mreža izgleda da se taj osećaj izgubio pa čak i prema ljudima koji su izbegli pred užasima rata u svojim zemljama i od kojih se, najveći broj, nalazi u tranzitu na teritoriji Srbije.

UDS zato apeluje na Više tužilaštvo da po hitnom postupku procesuira nasilnika kako bi se sprečilo da se ovakav čin nasilja ponovi.   

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA 




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook